Manuel ve Akülü Transpalet için Faydalı Bilgiler
Transpalet Nedir?
Transpaletler satışını yaptığımız ürünler arasında önemli bir yer tutmaktadır. Şimdi kısaca ürünlerimiz hakkında bilgi almak ve güvenli kullanımı konusunda önerilerimiz blog yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz
Transpalet, forkliftin en temel şeklidir ve paletleri bir depoda veya treylerde taşımak için tasarlanmıştır. Palet krikoları, depolarda bulunan en önemli araçlardan biridir ve kısa mesafelerde küçük yüklerin taşınmasında kullanılır.
Tipik olarak, hem manuel hem de elektrikli transpalet, kamyonların yüklenmesi ve boşaltılması için kullanılırken, elektrikli palet taşıyıcıları, depolar arasında yatay taşıma için kullanılabilir.
Transpalet Çeşitleri Nelerdir?
Transpaletler manuel transpaletler ve akülü transpaletler olarak iki kısımda incelenebilir,
Akülü transplaletlerde hidrolik pompa mekanizmasın çalıştıracak elektrik motorları bulunmaktadır. Akülerden beslenen elektrik motorları gerekli hidrolik basıncı oluşturmak için motorları beslemektedir. Akülü Transpaletler, manuel olanlara göre yük kaldırmada ve iler geri hareketlerinde kolaylık sağlarlar. Akülü transpalet elektrik motoru sayesinde ilerleme durma ve dönme hareketlerini kolayca sağlayabilir.
Manuel Transpaletler Nasıl Çalışır?
Transpalet genellikle iki çatal ile yükü taşır ve üzerine konan palet ya da yük kolaylıkla ileri geri haret ettirilebilir.
Transpalet Çekilir mi, İtilir mi?
Transpalet kullanımı için en doğru yöntem özellikle manuel transpaletlerde çekerek kullanmaktır. İterek yapılan hatalı sürüşler hem kullanıcının daha fazla efor harcamasına hem de ürünün hatalı kullanımına sebep olacaktır.
Tam akülü transpaletlerde ise itme ya da çekme kumanda kolu ile sağlandığı için herhangi bir yönde hareket kolayca sağlanacaktır.
Manuel Transpaletler Gürültülü mü Çalışır?
Transpalet tekerlekleri eski model ürünlerde ya da ağır sanayi tipi modellerde demirden imal ediliğinde gürültülü çalışmaları söz konusuydu fakat şu anda yeni tip manuel transpaletlerin tekerlerkleri poliüretan ya da polyamid malzemeden imal edilmekte, hem zemine zarar vermeden hem de sessizce çalışmaları sağlanmaktadır.
Transpalet Bakımı Nasıl Yapılır?
Ürünün yağ seviyesi en ideal durumda altı ayda bir kontrol edilmelidir ve yağın tercihen her yıl değiştirilmesi gerekir. Bakım için hidrolik yağın kullanılması önerilir. Yağın 40°C’de 30cSt viskozitesi ve 0,4 litrelik toplam hacmi (ISO VG32) vardır. Diğer yağların kullanılması halinde, istif makinenizin kullanımında ve yükün kalındırılması zor olabilir. Muhtemelen çok kalın yağ kullanıldığında paletin gerekli basıncı oluşturabilmesi için daha yüksek kol gücü gerekecektir. Bu da ürün kullanımını zorlaştıracaktır.
Rulman ve akslar için ise zaman zaman gres ile yağlama yapılması transpalet ömrünü uzatacaktır.
Özismak olarak manuel ve tam akülü transpaletlerde birçok ürün seçeneği sağlamaktayız. Ürünlerimiz sayfasından size en uygun transpaleti seçebilir ya da uzman satış mühendislerimiz ile irtibata geçerek işletmenize en uygun ürünü sizin için seçmenizi sağlayabiliriz.
İletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz
Transpalet kullanımında güvenlik yönetmelikleri nelerdir?
İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’ne göre transpalet muayeneleri yılda en az 1 defa yapılmalıdır. Transpalet çalışma alanları ve yaya yolları belirlenmelidir. Transpalet, forklift ve yayalar aynı alanda çalışma yapmamalıdır.
Transpalet Güvenli Kullanım İpuçları
- Transpaletler yük taşıma içindir ve kesinlikle bu amaç dışında kullanılmamalıdır
- Kullanan kişi taşıma sırasında transpalet üzerine çıkmamalıdır
- Taşıma yaparken kesinlikle koruyucu ekipmanlar, çelik burunlu ayakkabı vs. kullanılmalıdır
- Yükleme yaparken çatala yük eşit dağıtılmalı tek çatalda yük kesinlikle taşınmamalıdır
- Kapasitesi iyi bilinmeli kapasiteyi aşan yükleme yapılmamalıdır
- Transpalet ile taşınan yükün yanında yürünmemeli her zaman, çekme kolu ile önden çekerek kullanılmalıdır
- Eğimli zeminlerde kullanılmamlı eğer zemin eğimli ise takoz kullanılarak gerekli frenleme yapılmalıdır.
- Kullandıktan sonra herhangi bir yağ sızıntısı olup olmadığı kontrol edilmelidir.