Forklift Nedir?

Forklift, ağır yükleri kaldırmak için çatallı bir ataşman kullanan bir iş makinesidir. Forkliftler genellikle akülü ve dizel forkliftler olarak iki çeşit olarak kullanılmaktadır.

Modern dünyada yük taşıma görevleri farklı yollarla çözülmektedir. Geleneksel ekipmanların yüksek teknolojili sistemlerle değiştirilmesine rağmen, bazı alanlarda aşina olduğunuz insan kontrollü teknoloji hala hakimdir.
Lojistik endüstrisi için de geçerli olan bu durum nedeniyle, forklift , geleneksel istif makineleri işlevlerini bir yazılım denetleyicisi aracılığıyla yerine getiren bir yükleme ve istifleme çözümdür.

Forkliftlerin Kullanım Alanları

Malları paletlere yüklemek ve boşaltmak, onları bir depoya taşımak, istiflemek ve bir dizi başka görev, denge ağırlıklı forkliftler kullanılmadan düşünülemez.
HELI bu makinelerin üretiminde kullanılan ileri teknolojiler, güvenilirlik, mükemmel performans, sürücü konforu nedeniyle dünya çapında gerçek bir tanıma kazanmış geniş bir araç yelpazesi sunmaktadır. Çok çeşitli HELI forkliftleri, elektrikli ve dizel ürün seçenekleri ile müşterinin özel gereksinimlerine en doğru şekilde uyan modeli tam olarak seçmenize olanak tanır.
Bu tür tüm istif makinelerinin ortak görevi aynıdır – yükü bir yerden diğerine taşımak. Ancak bu çalışmanın uygulanmasına yönelik yaklaşımlar farklı olabilir. Örneğin dar koridorlardan geçmek için özel olarak tasarlanmış modeller mevcuttur. Kural olarak, mütevazı bir taşıma kapasitesine sahiptirler, ancak kompaktlıkları ve yüksek hareket hızları ile ayırt edilirler.

Temel özellikleri

Tasarımcılar için, yükleyici modellerinin tasarımındaki başlangıç noktası, maksimum kaldırma yüksekliğinden direk tipine kadar diğer tüm parametrelerin bağlı olduğu yük kapasitesi özelliğidir. Kaldırma özelliklerine bağlı olarak çeşitli yükleyici türleri vardır. Bu nedenle, ilk kategori 1 ila 3,5 ton ağırlığındaki yükleri kaldırabilen ekipmandır, bunu 5 tona kadar taşıma kapasitesine sahip modeller takip eder ve en güçlü yükleyiciler 25 tona kadar kaldırabilir.
20 tondan fazla ağırlığı kaldırabilen forkliftlerin özelliklerinin, güç doldurma parametrelerinde de farklılık gösterdiği açıktır – güç yaklaşık 150 kW olabilir. Kaldırma yüksekliğine gelince, genellikle yük kapasitesine bağlıdır. Çoğu modern denge ağırlıklı forklift için minimum kaldırma yüksekliği 3 m’dir, maksimum yaklaşık 6 m’dir Aynı zamanda, özel depo ekipmanı 13 m’ye kadar yükseklikte çalışabilir.
Güç ünitesinin tipine göre Forklitler, elektrikli forkliftler, dizel forkliftler ve gazlı forkliftler (sıvı gazlı forkliftler) olarak ayrılabilir. Elektrikli forkliftlerde tekerlekler, bir akü (asit, jel veya lityum iyon) ile çalışan AC motorlar vasıtasıyla doğrudan tahrik edilir.
Dizel forkliftler, güç ünitesi olarak dizel motor kullanır. Dizel forkliftler hidrodinamik ve hidrostatik tipte olabilir. Hidrodinamik modeller geleneksel bir otomatik şanzıman kullanır. Hidrostatik dizel yükleyiciler, hidrolik motorlarla çalıştırılırken, dizel motor yalnızca hidrolik pompaya güç sağlar.
LPG forkliftleri tipik olarak LPG ile çalışacak şekilde uyarlanmış benzinli motorlar kullanır. Yükleyicinin çatallarının kaldırılması ve eğilmesi, kontrollerle bağlantılı valflerin dağıtım bloğu aracılığıyla kontrol edilen hidrolik silindirler aracılığıyla gerçekleştirilir. Taşıyıcıyı yana doğru hareket ettirmek (çatal yana kaydırma veya yana kaydırma), çatallar arasındaki genişliği değiştirmek (çatal konumlandırıcı) için ek hidrolik silindirler kullanılabilir.
Özel görevleri çözmek için, örneğin bir rulo tutucu gibi ek ataşmanlar kullanılabilir. Forklift seçiminde uzmanlarımıza danışabilirsiniz. İşinize en uygun istifleme çözümü için size hızlıca destek olacağız İletişim sayfamızdan bize ulaşarak uzmanlarımızın size bilgi vermesini isteyebilirsiniz.

Forklift Fiyatları

Forklift fiyatları akülü, dizel oluşuna göre ve forkliftlerin kaldırma kapasitelerine göre değişmektedir. 1,5 Ton ile 10 Ton arasında ürünleri sitemizde inceleyebilirsiniz. Güncel ürün fiyatları için buradan satış uzmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.